Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо остана доволен от представянето на своя тим срещу Бенфика и най-вече от начина, по който бе постигната победата с 1:0. Единствения гол в мача бе дело на Маркъс Разшфорд през второто полувреме, но с помощта на младия вратар на домакините Миле Свилар. Стражът улови топката след удар от фаул, но не успя да се спре и влезе с коженото кълбо във вратата.

„Контролирахме мача през цялото време. Давид де Хеа не направи нито едно спасяване. В нито един момент не почувствах, че можем да допуснем гол. Бяхме много стабилни в отбрана“, сподели Моуриньо.

„Знаех колко добър е техният вратар. Казах това на играчите си преди мача. Имахме стратегия, особени при статичните положения, при които се опитвахме да му създаваме неудобства. Винаги имахме хора около него при корнерите, за да не може да излиза напред към топката. Той рискува много, но само топ-вратарите правят това. Просто нямаше късмет при гола“, допълни той.

„Знаехме, че натискът на Бенфика не може да продължи 90 минути. Невероятната работа на Ливърпул в защита преди няколко дни, не можеше да бъде изпълнена от Бенфика цял мач. Без каквото и да е напрежение, знаехме, че голът ще дойде“, каза още португалецът.