В типичния стил на Жозе Моуриньо Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 при гостуването си на Бенфика от третия кръг на Група „А“ на Шампионската лига. Единственото попадение на „Ещадио да Луж“ отбеляза Маркъс Рашфорд и така манчестърци продължават с пълен актив след първите три двубоя.

Попадението бе реализирано и „със съдействието“ на 18-годишния страж на „орлите“ Мане Свилар. Най-младият вратар, започвал в двубой в турнира на богатите, допусна сериозна грешка при гола на тима от Театъра на мечтите. Загубата бе трета поредна за португалците 

Първата по-интересна ситуация в мача се състоя в 15-ата минута и бе в полза на Бенфика. Едурадо Салвио получи страхотен пас в наказателното поле, но изстрелът му мина встрани от левия стълб.

При ответната атака гостите изпълниха корнер. Маркъс Рашфорд центрира, а Ромелу Лукаку атакува топката и я насочи в напречната греда. Преди това обаче реферът бе отсъдил фаул на нападателя срещу вратаря.

„Червените дяволи“ организираха страхотна атака в 32-ата минута. Маркъс Рашфорд бе добре намерен в пеналта и с глава стреля, но топката прелетя над напречната греда. Натискът на манчестърци продължи и само няколко минути след това Неманя Матич направи опасен индивидуален пробив, стреля в долния ляв ъгъл, но Миле Свилар показа завиден рефлекс и успя да отрази.

Възпитаниците на Жое Моуриньо поведоха след 65-ата минути, след сериозна грешка на 18-годишния страж на португалците. Манчестърци получиха право да изпълнят фаул отляво по атаката си. Рашфорд се нагърби с отговорността и шутира. Младият вратар улови и влезе с топката в ръце във вратата си, преминавайки голлинията - 1:0.

Антони Марсиал изпита уменията на Силвар в 80-ата минута с опасен удар, който обаче бе безупречно отразен.

В 92-ата минута Бенфика остана с човек по-малко, след като Луисао получи втори жълт картон.

В другия мач от същата група Базел победи като гост ЦСКА Москва с 2:0. Българският на национал Георги Миланов игра до 70-ата минута за „армейците“, когато бе заменен от Кучаев.

ЦСКА започна добре и в 17-ата минута Витиньо стреля от границата нанаказателното поле след центриране от фаул, но изстрелът му мина над напречната греда.

В 29-ата минута пък Базел откри резултата. Таулант Джака направи страхотен самостоятелен пробив и от около 20 метра шутира с десния крак и прати топката в долния десен ъгъл на Игор Акинфеев – 1:0.

След почивката швейцарците вкараха още веднъж чрез Албиан Айети, но попадението не бе зачетено заради маркирана преди това засада. В 72-ата минута Димитри Оберлин отправи обещаващ изстрел, който обаче бе отразен от Акинфеев. 4 минути по-късно московчани можеха да изравнят, но удар с глава Марио Фернандес мина малко над напречната греда.

В заключителните минути гостите бяха по-активни. Димитри Оберлин притесни значително отбраната на руснаците в 88-ата минута и само вещата намеса на Акинфеев предотврати попадение. Две минути след това вторият гол за Базел бе факт. Оберлин бе изпуснат отляво по атаката, нахлу в пеналта и се разписа за крайното 2:0 с прецизен удар по земя.

При този развой в Група А Манчестър Юнайтед е първи с 9 точки, следван от Базел с 6, ЦСКА Москва с 3 и Бенфика, който е с нулев актив.