Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо записа първата си победа начело на тима в Шампионската лига още в дебюта си в надпреварата. Тя обаче не дойде никак лесно, което пък я прави и още по-сладка за Специалния. 

Тимът му трябваше да прави обрат в домакинството си на Олимпиакос от 0:2 до 4:2 и така се класира напред в турнира. Специалистът разкри, че е казал на своите футболисти, че трябва да запазят спокойствие и да повярват в себе си.

"Смяната на Ерик Дайър с Кристиан Ериксен беше нужна, защото ни трябваше друг подход към мача. Губехме с 0:2 и съперникът се беше прибрал и успяваше да спре атаките ни. Затова ми трябваше втори човек с Деле Али, който да атакува празните пространства. Ставаше въпрос за отбора, а не за индивидуалностите", заяви Моуриньо и изрази задоволство от класирането напред.

"Класирахме се за следващия кръг, а това е най-важното за всички в клуба и за феновете. Беше трудно, но Олимпиакос е добър отбор, много организиран. Те атакуваха нашето самочувствие и увереност. Не очаквах моят тим да чувства толкова напрежение у дома, но напоследък резултатите не са много добри. Затова им казах да запазят спокойствие и да вярват в себе си", допълни португалецът.