Възнаграждението на Жозе Моуриньо, след като стана треньор на Тотнъм Хотспър, го направи вторият най-добре платен наставник в света, след като парафира за 15 милиона паунда на година. По този начин Специалния дублира възнаграждението на доскорошния наставник на „шпорите” Маурисио Почетино, след като зае поста на „Тотнъм Стейдиъм” в сряда сутрин.

Това е първото назначение в историята на отбора от Северен Лондон с треньор, който има 25 трофея по време на своята треньорска кариера. Моу стана №2 в класацията, като не успя да достигне заплатата на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, който генерира годишно по 20 милиона британски лири след новоподписания контракт през 2018-а година.

Испанецът е най-добре платеният треньор в световния футбол, но заплатата му отговори на всички изисквания, след като Ман Сити спечели на дваж пъти титлата в Англия, и то поред.

Хосеп Гуардиола

източник: Gulliver/Getty Images

Зад Моуриньо Топ 3 оформя треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. Аржентинецът води мадридчани от 2011-а година, като оттогава има една титла в Ла Лига през сезон 2013/14 и достигна на два пъти финала в Шампионска лига. Симеоне получава по 13 милиона лири годишно, а контрактът му с тима от „Уанда Метрополитано” е до 2022-а година.

Китай е известен, че е прекалено ларж с хвърлянето на средства за футболни хора, затова на четвъртото място е треньорът на Далиан Ифанг Рафаел Бенитес. Той получава по 11,5 млн. паунда на сезон, след като се премести от Нюкасъл Юнайтед. Друг треньор в Китай – Фабио Канаваро, оформя Топ 5, като неговият Гуанджоу Евъргранде му плаща по 10 милиона лири на година.

Все пак наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан разделя петата позиция с Канаваро, след като Зизу направи сензационно завръщане на „Бернабеу” през миналата зима. Тогава той се договори на възнаграждение от 10 милиона британски лири. Следва Антонио Конте с девет милиона на сезон в Интер Милано след завръщането на специалиста в родината му Италия. Неговият отбор е на една точка зад лидера Ювентус след 12 изиграни кръга.

Зинедин Зидан

източник: Gulliver/GettyImages

Последните три треньора в Топ 10 са от европейска тежка категория. Томас Тухел взима по осем милиона паунда в Пари Сен Жермен, като за целта трябва да донесе Шампионската лига в Париж. Донякъде изненадващо, но треньорът на Барселона Ернесто Валверде взима два милиона по-малко от Зидан, след като в сметката му влизат по осем милиона лири да ръководи Лионел Меси и компания.

Топ 10 се допълва от мениджъра на европейския клубен шампион Ливърпул – Юрген Клоп. Мръсисайдци играят страхотен футбол при германеца и това логично доведе до триумф в най-голямата европейска клубна надпревара. Клубът от „Анфийлд” заплаща по 7 милиона паунда на своя треньор, а неговият договор е до лятото на 2022-а година.

Юрген Клоп

източник: Getty/Gulliver images