Точно преди 10 години Монако участва за последен път в груповата фаза на най-авторитетния клубен турнир. След финала загубен от Порто, "монегаските" преживяха дълго и болезнено пропадане в историята на клуба.

През миналия сезон с помощта на Хамес Родригес и пристигането на Димитър Бербатов тимът показа възможностите си, но това не стигна за титла.

Второто място изпрати момчетата на Леонардо Жардим в групите на Шампионската лига, но раздялата с Хамес Родригес и Радамел Фалкао не дава особена доза оптимизъм у феновете на тима.

Димитър Бербатов остана една от малкото звезди в тима, но дали само неговите усилия ще успеят да класират отбора във фаза на на елиминациите. Кошмарният старт в първенството на Лига 1 не дава повод за особен оптимизъм.

1 победа от 5 мача, 4 точки и предпоследно място в таблицата за класиране е доста голям срив. Шампионската лига се очертава като възможност за изчистване на облика от старта на шампионата.

В първия си мач "монегаските" приемат Леверкузен, който е опасен отбор. Французите имат огромен проблем в защита, където липсва стабилност, в атаката усилията на Бербатов не дават особен резултат. Тимът вкарва по 1 гол на мач, а остротата и резултатността липсват.

Още тази вечер ще си проличи има ли сили Бербатов да поведе Монако в Шампионската лига. Ако това не стане може да се окаже ненужно европейско участие за "монегаските".