Дошъл като временен заместник на контузения Радамел Фалкао през февруари, Димитър Бербатов се превръща във все по-централна фигура за Монако. След продажбата на колумбиеца и преди това на сънародника му Хамес Родригес, сега всички надежди за добро представяне на "монегаските" се възлагат на него. 

Това анализира и авторитетното издание Football 365, според което въпреки лятната разпродажба на водещите фигури, френският гранд си има своята звезда и това е българският нападател. Ето какво написаха за него:

"Той дойде в началото на годината, само да замести за кратко тежко контузения Фалкао, но вече е шефът в атаката на Монако. Едва ли когато на 33 години дойде в тима, Димитър Бербатов е очаквал да има точно тази роля."

"Той може би дойде на "Луи Втори" просто да сложи край по хубав начин на знаменитата си кариера. Но само няколко месеца по-късно всичко се промени с напускането на звездите Фалкао и Родригес."

"Още повече, че Жоао Моутиньо се справя все по-трудно и само Бербатов остана безотказното оръжие в атака на наставника Леонардо Жардим. Но способен ли е той да поведе останалите си съотборници, както все повече се очаква?"

"Отговорът ще дойде на терена, но българинът вече показа няколко знака, че е готов за това. Срещу Лил той измъкна отбора си и показа това, което всички очакваме от него. Загатна за лидерски качества, но ще трябва да ги показва ежедневно."

"В Шампионската лига ще е истинското изпитание за него. Феновете очакват от Монако добро представяне именно там, а българинът вече получи екипа на Фалкао и ще трябва да оправдае очакванията. По всичко изглежда, че е подготвен за новия си статут", пише изданието по адрес на Бербатов.