Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, бе изключително щастлив от успеха над Манчестър Сити в 1/4-финалния сблъсък от Шампионската лига. "Кралете” спечелиха след изпълнение на дузпи и се класираха за полуфиналите на турнира.
 
„Започнахме мача добре, поведохме, а след това започнахме да страдаме, да се борим, да правим жертви...Това бе единственият начин да излезем живи от този мач. Прибрахме се твърде много, Манчестър Сити имаше повече контрол върху топката, но те винаги го правят. Мисля, че се защитавахме много добре.
Това е много специален турнир за нас и винаги успяваме да демонстрираме нещо, което никой не е очаквал от нас. Показахме поведението, което изисква тази фланелка. Всички ни отписваха, но ние оцеляхме и все още сме тук. Реал Мадрид е клуб, чиято същност е постоянната борба за оцеляване в ситуации, в които изглежда, че няма изход. Но ние винаги намираме решение.
 
При изпълнението на дузпи бяхме уверени в победата си. Нямах проблем с избора на изпълнителите, всички бяха спокойни, Лунин също бе подготвен отлично.
 
Гуардиола ме поздрави за достигането до следващия кръг и ни пожела късмет. Държеше се джентълменски, както винаги. Затова и Манчестър Сити е клуб на джентълмените.
 
Нямаме физически проблеми, имаме време да се възстановим до неделя, когато е Ел Класико. Ще спим спокойно и ще починем - заслужихме го, защото постигнахме нещо много добро", заяви Анчелоти.