Не става само с тичане, трябва и акъл. Това би следвало най-после да са разбрали специалистите в Англия. Трябват и техника, и поглед върху играта... И други неща трябват, но англичаните продължават да тичат като гламави след топката. Имаха Бербатов във Висшата лига и не спряха да му се подиграват. Мързелив бил и това е. Обърнаха „Олд Трафорд“ наопаки, докато изгонят Митко, зашиха го във Фулъм, добре, че им избяга в Княжеството.

Срещу Арсенал Бербатов с всяко свое докосване на топката затваряше английски усти. Изискан стил и финес, това показа Димитър и затапи вечните си британски критици от таблоидите. Сега е ред на разбирачите в Сън, Манчестър ивнинг нюз и Дейли Стар да пишат колко не тича Бербатов. Нали затова го махнаха от Юнайтед, докато вдигаха в облаците Дани Уелбек и Чичарито.

Днес Бербо не е при „червените дяволи“, но те втори сезон стават за смях на гаргите. Чичарито чак в Реал бе разкрит, че е обикновено мексиканско менте. Уелбек също не е в Юнайтед и продължава много да тича, но е глупав, завалията. Дори сър Алекс се повлия от хора на островните разбирачи и не успя в книгата си убедително да ни обясни защо махна Бербатов от групата на "Уембли" във финала.

Срещу Арсенал Димитър Бербатов бе блестящ и взе своя реванш. И днес, ако бе останал в Юнайтед, българинът щеше да е сред най-полезните в отбора, а бузките на Ван Гаал щяха да са една идея по-слабо зачервени.

Англичаните обаче са твърдоглави и няма да признаят колко инфантилно бе отношението им към Берба. Затова ще спукват топката във Висшата лига, ще реват след всяко Световно и ще гледат умно в Шампионската лига, когато шампионът им е развинтен от Барселона, а лондонски гранд поема тройка от мързеливеца и новата му компания.

За Бербатов остава сутрешното удоволствие да закуси топъл кроасан с ароматно кафе на Лазурния бряг и да се залива от смях, докато чете английските вестници.