Тотнъм води с 2:0 след първото полувреме срещу Саутхемптън на „Уайт Харт Лейн“ в мача от 29-ия кръг на Висшата лига.

„Шпорите“ организираха отлична атака в 3-та минута, когато Кристиан Ериксен пусна отличен извеждащ пас към Сон, който изскочи сам срещу Форстър, но вратарят успя да спаси неговия удар.

Тотнъм поведе с 1:0 в 14-та минута, когато Муса Дембеле подаде към Кристиан Ериксен, който с удар от дъгата на наказателното поле на Саутхемптън изпрати топката във вратата на Фрейзър Форстър.

Ориол Ромеу се опита да изненада Уго Лорис с далечен удар в 17-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Тотнъм.

Фрейзър Форстър се отличи с ново много добро спасяване в 25-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Саутхемптън, където Тоби Алдервейрелд стреля с глава, но вратарят успя да отрази удара му.

Саутхемптън пропусна добра възможност да изравни резултата в 28-та минута, когато Маноло Габиадини получи добър пас в наказателното поле на Тотнъм и стреля, но топката срещна от външната страна мрежата на вратата на Уго Лорис.

Съдията Андре Маринър свири дузпа за „шпорите“ в 32-та минута за нарушение на Стив Дейвис срещу Дел Али в наказателното поле на „светците“. Дел Али изпълни хладнокръвно наказателния удар и изпрати топката във вратата на Форстър в 33-та минута.

Седрик Соареш отправи много хубав далечен удар в добавеното време на първата част, но Уго Лорис демонстрира чудесен рефлекс и спаси.