Ипсуич Таун официално се завърна във Висшата след 22 години. „Трактористите“ спечелиха с 2:0 домакинството си на Хъдърсфийлд от последния 46 кръг на Чемпиъншип. Успехът им гарантира второто място в класирането и директна промоция.

Впечатляващо е, че треньорът Киърън МакКена и неговите футболисти печелят за втора поредна година директна промоция, след като само преди 12 месеца се изкачиха от Лига 1 в Чемпиъншип.

Въпреки ожесточената борба Лийдс Юнайтед с Илия Груев в състава остават трети с 90 пункта и ще играят в плейофите за влизане в елита. Другите три отбора са Саутхемптън (87 точки, 4 място), Уест Бромич (75 точки, 5 място) и Норич (73 точки, 6 място).

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Първият гол в срещата падна в 27-ата минута. Джордж Хърст подаде към Конър Чаплин, който намери Уес Бърнс в наказателното поле на гостите. Крилото отправи чудесен завършващ удар в близкия ъгъл и вкара топката във вратата на Максуел.

Две минути след почивката гостите инкасираха и втори гол. Омари Хътчинсън стреля от границата на наказателното поле на Хъдърсфийлд, Кристофър Максуел докосна топката, но не успя да спаси и тя влетя в долния му десен ъгъл.

Така Ипсуич завърши на второ място в Чемпиъншип с 96 точки и спечели директна промоция за Висшата лига. Хъдърсфийлд завърши предпоследен с 45 точки и изпадна в Лига 1.