Руският национален отбор по футбол се наложи с 1:0 над Румъния в контролна среща, като попадението падна в добавеното време на мача, а негов автор стана Магомед Оздоев. Това е 10-и мач за въпросния футболист в руския национален тим.

Руските медии отбелязват, че като титуляр е започнал Павел могилевец, който до момента има по-малко минути за клубния си отбор Зенит (Санкт Петербург), отколкото за националния отбор. Втория си мач пък изигра защитникът на местния Терек (Грозни) Андрей Семьонов, като дебютът му беше през септември срещу Гана.

Срещата се игра с официалната топка "Красава", която е подготвена за турнира за Купата на конфедерациите, а за първи път Сборная прие свой съперник в някой от градовете на Северен Кавказ.

Иначе за Русия това е първа победа от три мача насам, като преди това имат поражения от Коста Рика с 3:4 и от Катар с 1:2.

Мачът е с особено значение за вратаря Игор Акинфеев, който подобри рекорд на легендата Ринат Дасаев по брой мачове без допуснат гол. Срещата е 45-а за Акинфеев без попадение в мрежата му, като Дасаев има 44 сухи мачове. /БТА