Пореден, а може би и последен удар претърпяха амбициите на Карим Бензема да се върне в националния отбор на Франция. Наскоро нападателят на Реал Мадрид обяви, че се надява един ден отново да облече екипа на "петлите". 

Той беше изваден от състава заради скандала с изнудването на съотборника си Матийо Валбуена и оттогава вратата на френския тим беше шумно затръшната за него. И явно няма да се отвори повече. Поне това си личи от думите на президента на Френската футболна федерация Ноел льо Грае. 

"Трябва да си сляп и глух, за да не разбереш, че Бензема вече няма място в отбора. За мен няма две мнения по този въпрос. Освен това трябва да отбележим, че нападението на Франция е доста по-талантливо отпреди няколко години, така че той едва ли би се преборил за място."

"Не забравяйте, че Карим получи своите шансове и повиквателни от Дидие Дешан още във времето, когато не се представяше добре с националния екип. Сигурен съм, че Дидие ще направи правилните избори за едно незабравимо футболно лято на Световното", заяви Льо Грае.