Националният отбор на Франция надви с 3:1 като гост Люксембург в мач, който определено не предостави на зрителите зрелище, което може би мнозина очакваха. Точни за възпитаниците на Дидие Дешан бяха Оливие Жиру в 28-ата и 77-ата минута и Антоан Гризман в 37-ата. Бившият нападател на ЦСКА Орелиен Жоаким пък отбеляза от дузпа за домакините в 34-ата минута.

Първият гол за "петлите" бе дело на Оливие Жиру, който бе намерен добре от Джибрил Сидибе и с лекота отбеляза в опразнената врата на домакините за 0:1.

Въпреки това домакините стигнаха до изравнително попадение. Даниеле да Мота бе съборен от полузащитника на ПСЖ Блейз Матюиди и главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана бившият нападател на ЦСКА Орелиен Жоаким, който "изпрати" в другия ъгъл стража на Франция Уго Лорис и резултатът стана 1:1.

Все пак в 36-ата минута Франция отново поведе, след като Да Мота събори Джибрил Сидибе и затова си действие получи жълт картон. Антони Морис съумя да познае къде ще стреля Антоан Гризман, но ударът на нападателя на Атлетико Мадрид бе прецизиран много добре и топката се оплете в мрежата – 1:2.

В 42-ата минута Матюиди изпрати топовен изстрел посока противниковата врата, но топката се отби в страничния стълб.

През втората част "петлите" диктуваха събитията на терена, но като че ли се виждаше, че нямат намерение да хвърлят кой знае колко сили срещу своя опонент.

В 62-ата минута Усман Дембеле "повлече" двама бранители на Люксембург и намери вдясно Гризман, който стреля силно, но в тялото на Морис.

В 77-ата минута Бенжамен Менди с перфектно центриране Оливие Жиру, който от непосредствена близост отбеляза трети гол във вратата на Люксембург и своя втори в срещата.

Дебют за "петлите" реализира правещият фурор с екипа на Монако Килиан Мбапе, който в 78-ата минута замени Димитрий Пайе.

С този си успех Франция си гарантира първото място след изиграването на петите мачове в "българската" група "А". Момчетата на Дидие Дешан са с 13 точки, три повече пред втория Швеция. Непосредствено зад шведите се нарежда българският национален отбор с 9 точки. Четвърти е Холандия с осем точки, а пети и шести са Беларус и Люксембург с две и една точки. Следващият мач на Франция е на 28-и март срещу Испания в приятелска среща, а следващата официална среща за Франция е срещу Швеция на 9-и юли.