Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт остана горд от своите футболисти след болезненото поражение с продължения от Хърватия в полуфиналите на Мондиал 2018.

Специалистът изрази надежда, че това представяне ще служи за основа за бъдещи още по-големи успехи.

"Това е нова отправна точка и ниво на очаквания. За да се превърнеш в отбор-победител има препятствия, които трябва да преодолееш, а ние се справихме с много от тях. Много от нашите играчи израстнаха на международната сцена", заяви Саутгейт.

"В Русия Англия е с втория най-млад отбор и определено надмина очакванията като едва за трети път стигна до топ 4 след 1966 и 1990."

"Тази вечер бе великолепна възможност и не може да гарантираме, че тя ще се появи отново. Но ние искаме да се отбор, който постоянно стига до четвъртфинали, полуфинали и финали. Много отбори, които печелят трофеи, първо губят четвъртфинали и полуфинали."

"Доказахме на себе си и на родината, че е възможно. В момента усещаме много болка от загубата. Не мисля, че реалистично очаквахме да сме тук. Но когато си стигнал дотук и играеш добре, както го направихме ние, искаш да използваш възможностите. Съблекалнята е трудно място в момента."

"Много съм горд от групата от играчи, реакцията на феновете в сравнение с преди две години ни показва колко горди са хората."

Относно предстоящия мач за трето място в събота с Белгия, Саутгейт сподели: "Това не е мач, който някой отбор иска да играе. Имаме два дни да се подготвим. Искаме да покажем добро представяне. Имаме два дни да се подготвим. В следващите 24 часа трябва да настроим всички психически."