Босна и Херцеговина и Германия играят при резултат 1:2 в среща от Лига А на Лигата на нациите. Срещата ще се проведе на стадион „Билино Полйе“ в Зеница с начален час 21:45 ч. и ще се предава на живо по DIEMA SPORT 3, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно за вас!

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Мачът започна силно за домакините след като още в 4-та минута домакините създадоха сериозна опасност пред вратата на Германия. Иван Башич изпълни силен свободен удар, който се насочи опасно към дясната греда, но за малко не уцели целта. Топката излезе в аут, което предостави удар от вратата за германците.

Германия отговори в 9-та минута след като Тим Клайндийнст се позиционира добре около точката на дузпата и засече с глава центриране от свободен удар. Ударът му обаче премина малко над напречната греда. 

В 30-ата минута Тим Клайндийнст успя да се измъкне зад защитата на Босна и Херцеговина, след което показа отличен поглед върху играта и подаде към Дениз Ундав, който спокойно прати топката в долния ляв ъгъл на вратата. Резултатът вече е 0:1 в полза на Германия.

В 34-та минута голът на Германия беше отменен след преглед на системата VAR. Тим Клайндийнст прати топката в мрежата, изглеждащ като легитимен втори гол за Германия, но след съвет от видео асистент съдията бе установено, че е имало засада в развитието на атаката.

Само 2 минути по-късно Максимилиан Мителщад изведе Дениз Ундав с отлично подаване в наказателното поле, което му позволи да завърши с прецизен нисък удар в централната част на вратата за 2:0.

Второто полувреме започна на по-ниски обороти, като играта се характеризираше с малко опасности пред двете врати. Двата отбора не успяха да създадат сериозни голови ситуации, а темпото на мача определено спадна.

В 58-ата минута  отново Дениз Ундав  показа отлична реакция, след като овладя отбитата топка в наказателното поле и я изстреля във вратата на Босна, увеличавайки резултата на 0:3. Обаче, радостта на германските играчи бързо беше прекратена, тъй като голът не беше зачетен от съдията след преглед на видео повторението, който показа, че е имало засада.

В 69-та минута, Серж Гнабри  вкара топката в мрежата, но радостта му не продължи дълго, тъй като асистент-съдията вдигна флага си за засада. Главният съдия също свирна, анулирайки трети гол за германците в мача.

В 71-ата минута, Един Джеко показа класата си, засичайки подаването от ъгловия удар с прекрасно изпълнение. Нападателят хладнокръвно наниза удар с глава в долния десен ъгъл на вратата, намалявайки резултата на 1:2 и връщайки надеждите на домакините.

Джонатан Буркард се озова на добра позиция за гол, след като овладя подаване в наказателното поле. Въпреки че имаше възможност за точен удар, той не успя да насочи топката по-добре и я изпрати право в ръцете на Никола Васил, което остави Германия без ново попадение.

 

 

LIVE! БОСНА - ГЕРМАНИЯ 1:2

0:1 Ундав 30'

0:2 Ундав 36'

Стадион: Билино Полйе

Рефер: Ф. Льотексие

Състави:

Босна и Херцеговина: Васил (В), Газибегович, Колашинац, Катич, Баришич, Гигович, Хусеинбашич, Бурник, Башич, Демирович, Джеко (К)

Германия: Нюбел (В), Кимих (К), Рюдигер, Тах, Андрих, Грос, Вирц, Гнабри, Клайндийнст, Мителщад, Ундав.