Уест Хем ще открие своята нова страница в историята си на Олимпийския стадион в Лондон с мач от третия квалификационен кръг от турнира Лига Европа срещу победителя между беларуския Шахтьор Солигорск или словенския НК Домжале.

Отборът от Източен Лондон, който се премести от своя "Болейн Граунд", ще изиграе първия си дуел на новата арена на 28-и юли. Първата среща между Шахтьор и Домжале завърши 1:1 в Украйна.

Планираше се Уест Хем да изиграе първия си мач на този стадион с престижна контрола срещу Ювентус на 7 август, но жребият на УЕФА отреди възпитаниците на Славен Билич да домакинстват по-рано в европейските клубни турнири.

След изтегления жребии в сайта на "чуковете" се появи официално съобщение, с което направиха запитване към евентуалния противник, да се съгласи да разменят гостуванията в срещите. 

Молбата изпратена от шефовете на Уест Хем е по повод, че на новата арена се извършват още промени към привеждането му в изцяло футболен вид. Ако не се стигне до съгласие, Уест Хем ще домакинства на 54,000 седящи места, докато ако срещата се проведе седмица по-късно ще бъде в завършен вид от 60,000 места.

Уест Хем, който завърши на седма позиция през изминалия сезон, напусна историческия си дом, който бе в парка Ъптън, като там се играеха срещи от 1904 година.