Тази вечер ще се изиграят реваншите от 1/16-финалите в Лига Европа. Един от най-интересните сблъсъци от този етап ще се играе в Истанбул, където английският Ливърпул се завръща на олимпийския стадион „Ататюрк“ за първи път от 2005 година, когато спечели Шампионската лига в най-драматичния финал срещу Милан.

Днес „червените“ от Мърсисайд се изправят срещу Бешикташ, за да бранят минималната си преднина от първия мач, в който се наложиха с 1:0, благодарение на дузпата, която Марио Балотели отбеляза в последните минути.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс има сериозни проблеми с окомплектоването на състава, като поради различни причини той няма да може да разчита на цели осем от играчите си.

В друг ключов сблъсък днес, Фейенорд приема Рома след 1:1 в първия мач в Рим, който бе съпроводен от ексцесии между феновете на холандците и полицията в италианската столица. Очаква се привържениците на домакините да потърсят реванш, а в същото време местната полиция предприе сериозни мерки за опазването на реда преди и след мача. Според медиите в Италия, на двубоя в Холандия се очакват близо 3000 ултраси на Рома.

На „Сан Сиро“ в Милано, домакините от Интер приемат шотландския Селтик след изключително интересния сблъсък, който двата тима изиграха в Глазгоу миналата седмица. Двубоят приключи без победител – 3:3, като всички въпросителни за крайния победител ще паднат тази вечер.

Английският Евертън може да се чувства спокоен за мястото си в следващата фаза, след като в първия мач срещи Йънг Бойс се наложи с категоричното 4:1 като гост. Не така обаче стоят нещата с другия представител от Острова – Тотнъм. „Шпорите“ стигнаха само до 1:1 с Фиорентина на своя „Уайт Харт Лейн“ и днес ще имат тежката задача да търсят успеха срещу „виолетовите“ за място на осминафиналите.

Наполи също в е следващия кръг след успеха си с 4:0 над Трабзонспор, като днешният реванш е по-скоро протоколен. Испанският Виляреал успя да вземе минимална преднина на Залцбург с 2:1, но благодарение на гола си на чужд терен, австрийците все още таят надежда за класиране напред.

Ето всички дубои, които ще се изиграят днес, както и резултатите от първите мачове:

Динамо М – Андерлехт (0:0)

Зенит – ПСВ Айндховен (1:0)

Бешикташ – Ливърпул (0:1)

Борусия М – Севиля (0:1)

Динамо К – Гингам (1:2)

Фиорентина – Тотнъм (1:1)

Интер – Селтик (3:3)

Легия Варшава – Аякс (0:1)

Залцбург – Виляреал (1:2)

Атлетик Билбао – Торино (2:2)

Брюж – Олборг (3:1)

Евертън – Йънг Бойс (4:1)

Фейенорд – Рома (1:1)

Олимпиакос – Днипро (0:2)

Наполи – Трабзонспор (4:0)

Спортинг – Волфсбург (0:2)