Мачът от квалификациите за Лига Европа между ФК Прищина Косово и Линкълн Ред Импс от Гибралтар отново не се състоя, тъй като косоварите не излязоха на терена заради нови положителни проби от коронавирус.

Мачът вече бе отлаган веднъж по същата причина и трябваше да се играе вчера, но това така и не се случи. От гибралтарския клуб публикуваха снимка, на която се вижда, че техните играчи и съдиите са на терена и чакат противника.

Срещата от вторник бе отменена заради 8 положителни проби на футболисти от Прищина, като проверката е направена при пристигането им в Гибралтар. Същата съдба имаше и шампионът на малката балканска страна Дрита, който заради две положителни проби на играчи загуби служебно от Линфилд Северна Ирландия.

"Искаме да потвърдим, че УЕФА отмени мача ни с Прищина от турнира Лига Европа, който бе отложен от вторник за събота. Случаят е предаден на съответните комисии и Линкълн изчаква решението на централата", се казва в становището на отбора от малкия британски анклав на Иберийския полуостров.

Очакванията са те да спечелят служебно с 3:0, но от Прищина са обявили, че имат нови картотекирани играчи, които са под наем. Така дали мачът отново ще бъде пренасрочен, не е ясно за моментна.