Днес ще станат ясни полуфиналистите в Лига Европа. Тази вечер ще се изиграят четвъртфиналните мачове реванши във втория по сила клубен турнир на Стария континент, като най-интригуващият сблъсък определено е този между Славия Прага и английския Арсенал. В първия двубой преди седмица чешкият тим постигна отличен турнирен резултат в Лондон, завършвайки 1:1 на „Емиратс”.

Единият от двата испански представителя в тази фаза на турнира – Виляреал приема състава на Динамо Загреб. В първия двубой „жълтата подводница” спечели с 1:0 в Хърватия и определено влиза в реванша като големия фаворит за продължаване напред.

В същото време Манчестър Юнайтед приема другия испански тим в Лига Европа, а именно Гранада. „Червените дяволи” спечелиха първия двубой на испанска земя с 2:0 и не би трябвало да имат каквито и да е било проблеми на „Олд Трафорд” в очертаващия се за мнозина протоколен реванш.

Последният четвъртфинален сблъсък в Лига Европа противопоставя тимовете на Рома и Аякс. „Вълците” постигнаха отличен резултат преди седмица, побеждавайки в Амстердам с 2:1. За домакините от Рим срещата е от изключителна важност, тъй като Лига Европа е турнирът, който може да им осигури участие в Шампионската лига догодина.

Всички двубои са с начален час 22,00.