На Стадио Олимпико в Рим изпитващият сериозни кадрови проблеми тим на Лацио победи с 2:0 Милан в дербито на 21-ия кръг на Серия А.

Орлите, които имаха само един здрав нападател в лицето на капитана Томазо Роки, стигнаха до успех срещу шампионите с два късни гола – на Ернанес в 77-ата минута и на Роки в 85-ата.

С този успех Лацио се върна в борбата за челните места, като се доближи на пет точки зад лидера Ювентус, който е с мач по-малко. Милан остана втори, на точка зад бианконерите.

Повод за радост имаше и Удинезе, който би с 2:1 у дома Лече и вече е на само три точки зад Юве. Новото попълнение на гостите Валери Божинов пък не бе в групата за мача.

Интересен факт е, че тимът от Удине поведе в резултата във втората минута с попадение на Микеле Пациенца, който бе привлечен вчера под наем от конкурента за титлата Ювентус. Давид Ди Микеле изравни в 26-ата, а легендата на фриуланите Антонио Ди Натале донесе крайния успех на домакините с гол в 37-ата минута.

Истинска голова фиеста пък си спретнаха отборите на Интер и Палермо, които завършиха при равенство 4:4, като и 4-те гола за нерадзурите вкара Диего Милито, като вторият от тях бе от дузпа, а 3 попадения за сицилианците заби капитанът Фабрицио Миколи.

Палермо на два пъти повеждаше в Милано чрез Мантовани и Миколи, но Милито изравняваше. След това Диего Милито вкарваше за 3:2 и 4:3, но Фабрицио Миколи изравняваше за 3:3 и крайното 4:4, което бе оформено в 85-ата минута.

 

Наполи изненадващо направи равенство 0:0 у дома с предпоследния Чезена, а Каляри би с 4:2 у дома тима на Рома.

Припомняме, че заради сняг цели четири двубоя от кръга в Калчото бяха отложени – Парма – Ювентус във вторник и в сряда Аталанта – Дженоа, Болоня – Фиорентина и Сиена - Катания.