Рома се наложи с 3:1 над Аталанта и регистрира втора поредна победа, след несполучливия старт на сезона в Серия А. „Вълците“ взеха първия мач от петия кръг в елита, и поне временно се изкачиха на трето място с осем точки в актива си. Тепърва обаче доста отбори ще разминат столичани, след изиграването на всички двубои. Рома прекъсна и отличната серия на Аталанта от три поредни победи, които измъкнаха тима от Бергамо от кризата след отнетите точки в началото на сезона.

Рома започна да показва истинското лице, което очакват феновете на тима, и изигра най-добрия си мач под ръководството на Луис Енрике. От самото начало домакините обсадиха вратата на Аталанта, и в 20-та минута Боян Къркич успя първи да пробие, след като се измъкна от защитника си, овладя подаване от Де Роси и от малък ъгъл изпрати топката в мрежата. Още в следващата атака Боян удари и греда, а 11 минути след първото попадение последва и второ. Пабло Освалдо се разписа, след като преди това бе пропилял няколко ситуации за гол, и направи 2:0.

Същият голмайстор пропусна фантастичен шанс да приключи мача точно след подновяването на играта през второто полувреме, но вместо това Аталанта се върна в играта. След късо разиграване от корнер, Скелото центрира на главата на Денис и той намали до 2:1 в 48-та минута.

Рома обаче не се стресна толкова от полученото попадение, и продължи да играе атакуващо, макар че така даде шанс и на Аталанта да стигне до равенство на няколко пъти.

В крайна сметка в 81-та минута Фабио Симплисио и Миралем Пянич направиха хубаво двойно подаване, и бразилецът от близко разстреля Консили за финалното 3:1.