Шеста победа в шест мача записа Рома и продължава да води в класирането на Серия А. Римските „вълци“ се справиха без никакви проблеми с Болоня, победиха с 5:0, и все още нямат допуснат гол на „Олимпико“ този сезон. Рома е на две точки от Наполи и Ювентус, докато Болоня остава само с три точки в актива си, в зоната на изпадащите.

Рома тръгна ударно и откри резултата още в осмата минута. Миралем Пянич изстреля топовен шут от над 25 метра, затрудни максимално Курчи и Флоренци с глава успя да засече отбитата от вратаря топка.

Балдзарети пропусна невероятен шанс да удвои в 10-та минута, след като една рикоширала топка стигна до него, отляво на вратарското поле, но ударът му от движение мина на половин метър от голлинията и излезе в аут.

Все пак, преднината на Рома стана 2:0 в 17-та минута, след контраатака, тръгнала от Флоренци по десния фланг, преминала през Тоти, и завършена с рейд на Жервиньо, който излезе очи в очи с Курчи и го простреля хладнокръвно.

Само 25 минути трябваха на „вълците“ да приключат всяка интрига в мача с трети гол. Бенатия изскочи между защитата на Дженоа, и с ножичен удар засече центриране на Тоти от корнер за 3:0.

Алесандро Диаманти отправи опасен удар към Де Санктис в 36-та минута, и вратарят пропусна топката, която излезе на сантиметри покрай гредата.

През второто полувреме двата отбора бяха изключително затруднени от поройния дъжд, който се изсипваше непрестанно над „Стадио Олимпико“. Въпреки това на два пъти Рома пропусна да увеличи още аванса си, но положенията определено бяха рядкост.

Жервиньо напомни за надмощието на Рома в 62-та минута, когато проби отляво, влезе в пеналта, преодоля един защитник и стреля покрай Курчи от 12 метра.

Резервата на голмайстора Жервиньо – Адем Ляич, също успя да се запише сред голмайсторите. В 85-та минута от почти нулев ъгъл, много технично, и с помощта на сглобката на вратата, младият нападател матира за пети път Курчи.

Рома можеше да приключи и с отличен 6 мача, но атака на Марко Бориело бе спряна от страничния рефер заради несъществуваща засада, а в последната минута Франческо Тоти пропусна нова отлична възможност да направи 6:0.