От УЕФА сензационно са променили схемата на Идеалния отбор за 2019 г., за да включат и Кристиано Роналдо, разкриват медии в Англия.

В сряда европейската футболна централа обяви най-добрите 11 според феновете за изминалата година. Избраната схема бе рядко използваната 4-2-4, което събуди подозрения.

Getty Images
7 снимки

Всъщност Роналдо е бил на четвърто място в категорията за нападател след Лионел Меси, Садио Мане и Роберт Левандовски. Ръководителите на УЕФА не били впечатлени и затова решили да променят схемата, като добавят нападател и се лишат от полузащитник. "Късметлията" бил Н'Голо Канте от Челси.

Идеалният отбор за 2019 г. е трябвало да бъде обявен миналата седмица, но решението за включването на Роналдо и промяната в тактическата постройка са довели до закъснението.

Говорител на УЕФА предположи, че промяната е в резултат на триумфа на Португалия в Лигата на нациите: "Схемата на Идеалния отбор бе избрана, за да отрази вота на феновете паралелно с постиженията в турнирите на УЕФА", каза той.

"Затова има петима победители в Шампионската лига и четирима финалисти от Лигата на нациите, сред които и един победител.", добави представителят на европейската централа.

В предишни години феновете сами са избирали схемата. В пет от последните шест издания тя е била 4-3-3. Изключението е през 2017-а, когато е използвана 4-4-2.