Наставникът на Милан Стефано Пиоли призна, че неговият тим е подценил мача срещу Болоня при резултат 2:0 в своя полза и човек повече на почивката. След почивката болонци изравниха с два бързи гола в началото на втората част. Те обаче получиха още един червен картон и така с две попадения в края на двубоя “росонерите” стигнаха до успех с 4:2.

“Затруднихме се, защото допуснахме грешката да си помислим, че мачът е свършил. Водехме с 2:0 и имахме човек повече. Ако спреш да играеш,рискуваш при всички случаи. За щастие, показахме сила и взехме победата. Когато те останаха с деветима играчи, станахме прекалено хаотични. Това, че Жиру и Ибрахимович бяха едновременно на терена, също ни обърка. Правехме прекалено много центрирания без определена цел. Така или иначе щях да пусна Жиру в игра преди втория им червен картон, тъй като бяхме с човек повече. Реших, че двама нападатели ще ни дадат повече опции в наказателното“, анализира бившият наставник на Лацио и Фиорентина.

"Трябваше да контролираме по-добре мача, когато водехме. Подходихме с грешното отношение. Представянето ни през първото полувреме беше добро, създадохме много опасни положения. След почивката поведението ни беше грешно и това е важен урок за нашия растеж. Манталитетът ни кара да преследваме победата и да продължим да вярваме в себе си до край. Този успех е много важен. Сега трябва да си възвърнем физическата и психическата енергия, за да не допуснем тези грешки отново”, коментира Пиоли след мача.