Генералният мениджър на Ювентус Джузепе Марота изрази желание младата звезда на отбора Пауло Дибала да се превърне в символ, чрез който клубът да бъде разпознаваем за в бъдеще.

Дибала загубил окончателно титулярното място?!

Аржентинецът не се намира в най-хубавия си период при „бианконерите”, като в последните седмици загуби титулярното си място. По същото време 24-годишният играч постоянно е свързван с трансфер в някой измежду испанските грандове Реал Мадрид и Барселона. Не е тайна, че и Манчестър Юнайтед също се интересува от услугите му.

На този етап Ювентус категорично отказва да продаде бившия ас на Палермо, като има свои планове за бъдещето му. „Защо Дибала да не се превърне в символ за нас през идните години? Точно такова е нашето намерение”, коментира Марота.

Алегри: Стига сте сравнявали Дибала с футболни чудовища

„Първоначално ние инвестирахме трансферна сума, която изглеждаше преувеличена (32 милиона евро – б.р.), за да го купим.  После с времето той доказа своята необикновена стойност.”

Как се промениха цените на футболистите през 2018-а?

„Той е млад и сме наясно, че трябва да почакаме за пълноценното му развитие. Знаем, че не бива да очакваме невероятни изпълнения от него всяка неделя. Дибала има своите проблеми, но той е много добро момче, така че трябва да сме търпеливи”, допълни Марота.