Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира появилите се слухове, че Пауло Дибала окончателно е отпаднал от титулярния състав на “бианконерите”. 50-годишният наставник бе категоричен, че футболистът трябва да бъде оставен на мира и в никакъв случай да не бъде сравняван с мегазвездите на съвременния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Дибала загубил окончателно титулярното място?!

“Пауло би могъл да се завърне във всеки един момент. В Ювентус той израсна много, но все още има какво да подобри. Сравненията между него и най-добрите футболисти в началото на сезона обаче бяха изключително вредни за него. Няма как да съпоставяте един 24-годишен футболист с чудовища като Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар. Пауло е изключителен и всички виждаме, че е различен от останалите. Трябва да проявим търпение към него и да го оставим на спокойствие, без да правим преувеличени сравнения”, каза Алегри.

“Пауло е спокоен, тренира добре и утре срещу Верона може и да започне от първата минута, тъй като има вариант да заложа на трима нападатели”, допълни наставникът на “бианконерите”.

Юве готов да продаде Дибала, но само срещу тази цена

Ювентус гостува на Верона в мач от 19-ия кръг на Серия А в събота от 21:45 часа.