Нападателят Мауро Икарди отправи словесна атака срещу доскорошния си клуб Интер, като обоснова преминаването си под наем в ПСЖ с желанието да се намира в отбор, способен да печели трофеи.

26-годишният аржентинец през лятото премина във френския шампион в последния възможен момент, като ПСЖ разполага с опция за откупуването му в размер на 65 милиона евро. Това беше позитивна развръзка след месеци на напрежение между „нерадзурите” и играча, което беше позабравено. Сегашните думи на Икарди обаче отново напомниха за нелицеприятната история, която би могла да се повтори, ако ПСЖ реши да не откупува правата на нападателя.

„Дойдох в ПСЖ за да играя”, заяви Икарди пред Canal+. „Ако пристигнеш тук с опция за откупуване, знаеш, че трябва да даваш най-доброто от себе си, за да убедиш клуба да те купи. Ще видим какво ще се случи през следващото лято.”

„Бях в седмата си година като част от Интер и моята мечта беше да играя в Шампионската лига с този отбор, което го постигнах през миналия сезон. Така и обаче не спечелих нищо там.”

„Мисля, че дойде моментът да премина в печеливш клуб, такъв, който е способен да се бори за титли и да ги печели. Време е да започна да печеля. Истината е, че ПСЖ е състав пълен с шампиони и точно това исках”, заяви Икарди.