Кристиано Роналдо пише история дори когато представянето му е невзрачно. Португалецът се разписа за Ювентус в края на двубоя със Сасуоло при успеха с 3:1 в Торино. Мегазвездата вече има 15 попадения през кампанията, което му се случва в 15 поред сезон. Нито един друг играч в първенствата от топ 5 на Европа не може да оспорва постижението му.

Освен това 35-годишният евопейски шампион изравни Йозеф Бицан. Двамата делят световния връх за най-много голове в кариерата на клубно и национално ниво с по 759. Въпрос на време е Кристиано да стане абсолютният №1, въпреки че по-рано през януари Пеле размаха пръст, обявявайки, че има 1283 попадения.

Представянето на Кристиано е обект на анализ в италианската преса след поредния му личен успех. Пресата бе безкомпромисна и постави ниска оценка на водещия реализатор на „старата госпожа“. Италианската версия на сайта Goal.com писа 6 по десетобалната на CR7, а "Калчомеркато" бе дори по-взискателен – 5.5. Медиите на Апенините подчертаха, че това е втори поред слаб мач за петкратния носител на Златната топка, който не се запомни с нищо и срещу Милан при друг успеха със същия резултат.

Победата над летящия високо Сасуоло имаше и своята цена. Травми получиха Уестън Макени и Пауло Дибала, заменени още преди почивката.