Треньорът на Милан Винченцо Монтела беше изключително доволен след успеха над Киево (3:1), който изпрати тима му на третото място в Серия А след изиграването на 8-ия кръг.

От доста дълго време „росонерите“ не се бяха изкачвали толкова високо в класирането, макар и съвсем в началото на кампанията. Представянето им на „Марк'Антонио Бентегоди“ обаче показа, че Монтела е започнал да прокарва успешно идеите си.

„Киево стартира срещата много силно, а ние не играхме с достатъчно синхрон, така че не бях доволен от началото на мача. След паузата смятам, че сторихме достатъчно, за да заслужим победата, макар да можехме да убием интригата доста по-рано“, коментира италианският тактик.

„Това е заслужен успех срещу един отличен тим на Киево, създал ни достатъчно главоболия. Да, вече можем да усетим европейския въздух. В събота играем срещу Ювентус, който е един от най-добрите тимове в Европа. Дали това е сблъсък за скудетото? Такива ситуации не са по нашия вкус, предпочитаме да не вдигаме много шум.“

„Милан твърде дълго отсъстваше от Европа. Сега виждам момчетата да се усмихват, нужни са им повече увереност и добри резултати“, допълни Монтела.