Италия е на финала на Европейското първенство в Киев и ще се изправи срещу Испания. Никой не очакваше „скуадра адзура” да отстрани единия от двата големи фаворита – Германия, но това стана факт благодарение на гения и блясъка на Супер Марио, но Балотели, а не Гомес. Всички камери се бяха съсредоточили върху завръщането на голмайстора до този момент на Евро 2012 - Марио Гомес в титулярния състав на Бундестима, но изригна другият Марио, Марио Балотели, този, от който може да очакваш всичко.

Балотели може да има проблеми с тренировъчните потници, може и футболните му обувки да го стягат, но срещу Германия той за пореден път доказа, че притежава уникален, самороден талант, който може да победи необуздания му характер. Балотели продължава да бъде загадка. В нито един момент не знаеш какво може да направи. Както може да си изкара много глупав червен картон, така може да донесе победата на своя отбор.

Във Варшава, на полуфинала между Германия и Италия, бе вечерта на Марио Балотели. Видя се, че на германците им липсва именно такъв тип нападател като Балотели.

Треньорът на Италия, Чезаре Прандели, за пореден път се доказа като голям специалист. Той не само обузда избухливия нрав на Балотели до този момент на Европейското първенство, но и показа, че му вярва. Показа на италианските журналисти, които критикуваха лошото момче за пропуските му срещу Англия, че Супер Марио наистина е футболист от супер класа. Прандели не го прати на резервната скамейка след пропуските срещу „трите лъва”, а му даде още един шанс, даде да се разбере, че му вярва. Явно Балотели само това чакаше. В четвъртфинала нямаше късмет, но на полуфинала изригна.

Супер Марио класира Италия на финала на Евро 2012. Сега пред него стои един въпрос, дали ще може да изригне отново и срещу Европейския и Световен шампион Испания. Пред Балотели се открива невероятната възможност да стане героят на Евро 2012 и да занесе евротитлата на Апенините.

„Скуадра адзура” не бе слаган сред фаворитите на Европейското първенство, но сега е на минути от това да завоюва втора евро титла.