Към отсъстващите Диего Годин, Коке, Саул Нигес, Диего Коста и Антоан Гризман в отбора на Атлетико Мадрид срещу Сант Андреу в турнира за Купата на краля ще се присъедини и наставникът Диего Симеоне. Аржентинецът ще започне да търпи наказанието си от три срещи, което получи в двубой срещу Севиля от 1/4 финалите на надпреварата през миналия сезон.

В двубоя на "Санчес Писхуан" (5:2), главният рефер Мартинес Мунуера изгони Симеоне заради невъздържаното му поведение край тъчлинията. 

Малко след това "Ел Чоло" бе наказан с три двубоя, в които да не води своя отбор от скамейката на "дюшекчиите". Срещу Сант Андреу ще бъде и първият от трите мача в турнира, в който помощникът на Симеоне - Херман Бургос, ще бъде в ролята на наставник на Атлетико.

Бургос бе и човекът, който водеше тима във финала на Лига Европа и в двубоя за Суперкупата на Испания - и двата спечелени от мадридския клуб. В края на миналия сезон аржентинският специалист бе наказан с 4 срещи от европейските клубни турнири заради изгонването си в двубоя от полуфиналите срещу Арсенал.