Една от водещите фигури в испанския футбол поиска наказание за звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо за поведението му в мача с Барселона в неделя. Става въпрос за председателя на Испанската футболна лига Хавиер Тебас. 

Той е възмутен от начина на празнуване на гола на португалеца в "Ел Класико". Той се разписа за 1:1 и направи знак на феновете на каталунците да се успокоят. Според Тебас, това трябва да доведе до санкция на футболиста. 

"Трябва да бъдем много внимателни с подобни провокативни жестове от страна на футболистите. Те доста често могат да предизвикат актове на насилие сред привържениците по трибуните като ответна реакция."

"Затова такова поведение трябва да се наказва. Дали ще е с глоба, дали ще е с лишаване от състезателни права, но трябва да има. Искам Роналдо да бъде наказан заради жеста си в Ел Класико и ще поискам от Дисциплинарната комисия да се произнесе", сподели Тебас. 

Ако все пак португалецът бъде наказан за един мач, той ще бъде извън групата за двубоя с Гранада след паузата за националните отбори. Ако санкцията му е по-тежка, той може да не е на линия и за някой от следващите два двубоя - с Ейбар и Райо Валекано.