Старши треньорът на Интер Антонио Конте остана много доволен от победата с 2:0 над Удинезе, която остави "нерадзурите" само на три точки зад лидера в класирането на Серия "А" Ювентус. Наставникът отдаде успеха на по-голямата дълбочина, която е придобил съставът му след привличането на Кристиан Ериксен, Ашли Йънг и Виктор Моузес през зимния трансферен прозорец.

"Клуб като Интер трябва да има силна пейка. Когато има по-голямо качество в състава, тогава по-лесно можем да намерим повече решения в трудните ситуации. В мачове като този тук в Удине винаги е трудно, защото те знаят как да затварят пространствата и да атакуват на контри. С повече качество в състава обаче можем да преодоляваме тези затруднения. Победата ни бе заслужена, макар и да не бе лесна", каза Конте, който застана начело на отбора през лятото на миналата година. За Моузес и Ериксен това бе дебют в Серия "А". Нигериецът изигра доста силен мач, но датчанинът не впечатли особено с представянето си. Въпреки това Конте не е притеснен от този факт по никакъв начин.

"Ериксен пристигна преди едва пет дни и ние бяхме принудени да включим в състава. Мисля, че представянето му бе позитивно. Нашият стил на игра е нов за него, но той има идея как се случва това. Той е чудесен играч и съм сигурен, че ще намери ритъма си. Засега съм доволен от представянето му", каза бившият селекционер на националния отбор на Италия и добави, че 17-годишният нападател Себастиано Еспозито и 20-годишният централен бранител Алесандро Бастони също са се включили добре в срещата.