Испанците са готови за всичко срещу действащия европейски шампион Италия и ще играят само за победа, заяви селекционерът на отбора Луис де ла Фуенте, цитиран от Ройтерс. Според него тези два състава имат качествата и класата, за да се срещнат на финал на европейско и дори световно първенство.

"Готови сме да си нацапаме ръцете, подготвени сме за всичко срещу Италия. Знаем техния стил на игра и знаем на какво са готови, за да стигнат до победата. Не могат да ни изненадат. Очаквам да видя силна и агресивна Италия, която иска контрол над мача чрез притежание на топката", заяви Луис де ла Фуенте, цитиран от Ройтерс.

"Това е най-важният мач в груповата фаза на европейското първенство. Ние играем само за победа и никога не сме се подготвяли за нещо различно".

Испанците започнаха силно, като победиха Хърватия с 3:0 в първия си мач и делят първото място в групата именно с отбора на Италия, които макар и трудно надвиха Албания с 2:1.

Съперничеството между Испания и Италия датира от 1960 насам, както за пети пореден път двата отбора ще се срещнат на Европейско първенство. Де ла Фуенте споделя също. Че двата отбора имах сходен стил на игра и се намират в еднаква фаза от развитието си.

"Доста си приличаме. И те имат отбор, който в момента се гради около нов треньор и млади, амбициозни футболисти. Когато ги гледам, все едно виждам нас самите в огледалото. Италианците са във възход и имат много добър колектив. Очаквам равностоен мач и футболна класика. Това спокойно може да бъде финал на европейско или световно първенство", добави испанският селекционер.

Де ла Фуенте разкри, че Родри и Алваро Мората "не са в перфектно състояние, но са готови да играят срещу Италия", след като двамата получиха леки контузии в двубоя срещу Хърватия.