Барселона просреща шампиона Атлетико Мадрид на своя „Камп Ноу“ в среща от 23-ия кръг на Ла Лига. Двубоят е с начален час 17:15 и ще може да го наблюдавате пряко по MAX Sport 4. Двата тима са на само точка разлика един от друг, като столичани са с 36, а днешният домакин е с 35.

Новините преди двубоя за наставника на каталунците – Шави Ернандес са смесени. Той е наясно, че няма да може да разчита на Ерик Гарсия, Самюел Умтити, Ансу Фати и Клеман Лангле, а под въпрос са още Мемфис Депай и Сержи Роберто. Добрите новини за „блаугранас“ са свързани с едно от новите попълнения – Адама Траоре, който е в кондиция да стартира от първата минута срещу „дюшекчиите“.

За Чоло Симеоне и „лос рохибланкос“ най-вероятно участие няма да вземе бившият футболист на Барса – Антоан Гризман. Въпросителни има и около Маркос Йоренте, Фелипе и Жофри Кондогбия. Отсъствието на двама футболисти от отбранителния вал, свежда опциите на аржентинския наставник до почти критичен минимум. В срещата може да видим и още един дебют – този на Даниел Вас. Десният бек дойде в Мадрид от Валенсия, като се очаква, ако Йоренте отпадне окончателно от състава на испанския шампион, именно датчанинът да заеме мястото му.

Последните две срещи между двата съперника в каталунската столица завършиха при равенства, ще видим ли такова и сега предстои да разберем.

 


Барселона - Атлетико Мадрид 

Барселона: Тер Щеген, Пике, Араухо, Бускетс, Дани Алвеш, Адама Траоре, Педри, Жорди Алба, Феран Торес, Ф. Де Йонг, Гави 

Атлетико: Oблак, Вършалко,Савич, Хименес, Ермосо, Коке, Де Пол, Караско, Льомар, Жоао Феликс, Суарес