Капитанът на националния отбор на Испания по футбол Алваро Мората се радва на страхотна подкрепа от страна на най-близкия си човек – своята съпруга Алис Кампело. Преди три дни тя влезе в полезрението на световната преса като яростно защити своя мъж след тежка критика от испански журналисти. Силната емоция и остри думи направиха голямо впечатление преди полуфиналите на UEFA EURO 2024.

Но коя е красавицата до Алваро Мората?

Тя е италиански модел и моден дизайнер. В момента тя е в Германия, подкрепяйки съпруга си от трибуните. Алис Кампело е родена на 5 март 1995 г. в Италия. Тя се радва на сериозен успех в модната индустрия със собствената си марка чанти, наречена Avril Gau. Сътрудничила си е с няколко високопоставени марки като Dior и Chanel.

Двойката се запознава през 2016 г., когато Мората играе за Ювентус. Алис разкрива след време, че той ѝ е писал в Инстаграм и самият футболист е направил първата крачка.

"Отговорих му след дълго време и в крайна сметка се срещнахме“, разкрива преди време красавицата.

Двойката започва да се среща малко след това и на 10 декември 2016 г. Мората ѝ предлага брак. Минават под венчилото през 2017 г. и се женят във Венеция пред звездна публика.

Двойката има цели четири деца. Техните близнаци Алесандро и Леонардо се родиха на 29 юли 2018 г. Като знак на почит към тях Мората смени номера на фланелката си от 9 на 29 в Челси.

През 2020 г. се ражда третият им си син Едоардо, а през 2023 г. - дъщеря им Бела. Алис получи усложнения по време на тази бременност и попадна в интензивно отделение след раждането.

Испания се класира за финала срещу Англия в неделя, 14 юли 2024 г., от 22:00 ч. Мача можете да гледате на живо с картина в Gong.bg, по NOVA и DIEMA SPORT 3.