Сериозен трансфер може да осъществи българският шампион Лудогорец. В полезрението на клуба е попаднал футболист от едно от най-добрите първенства в света - Примера дивисион. 

Според вестник "Ел Комерсио", разградчани са в люта битка за подписа на централния защитник на Спортинг Хихон Луис Ернандес. При това конкуренция им прави не кой да е, а френският гранд Олимпик Марсилия. 

Бранителят има договор с Хихон само до края на сезона и въпреки че има предложение да го удължи, засега не смята да го прави и иска да се впусне в ново предизвикателство. Но по всичко личи, че кандидатите ще изчакат до юни, за да го вземат като свободен агент. 

В текста на изданието пише, че "милиардерът Кирил Домусчиев има достатъчен капацитет да предложи добри финансови условия" и по този начин да изкуши Луис Ернандес. Според вестника, контактите с него вече са осъществени. 

Иначе самият Домусчиев признава днес пред "Тема Спорт", че не смята да подсилва отбора си през зимата, което потвърждава вероятността, ако има сделка за защитника, да се осъществи след края на кампанията. 

Иначе Луис Ернандес е на 26 години и в последните четири сезона и половина носи екипа на Спортинг Хихон. Той е юноша на Реал Мадрид, като има близо 100 мача за втората и третата формация на "белите", но така и не е стигал до първия отбор.