Полузащитникът на Реал Сосиедад Лука Сангаи бе изписан от болницата, след като направените му тестове са заключили, че няма признаци за неврологично увреждане след лекия исхемичен мозъчен инсулт, който той претърпя миналата сряда, съобщиха в изявление от клуба.

Сангаи бе откаран по спешност в болница в Сан Себастиан, след като получи инсулт. Инцидентът се е случил в сряда сутринта, преди футболистът да тръгне за тренировка.

Сангаи е юноша на клуба, родом от града и проби в първия тим най-после в края на миналия сезон. През този вкара и дебютния си гол, и то в баското дерби срещу Атлетик Билбао.

Лука получи много пожелания за бързо възстановяване, включително и от баския съперник на Сосиедад - Атлетик Билбао.

Сангаи чака резултатите от тестовете, които му бяха направени от болницата „Дностия“, които може да пристигнат в рамките на две до три седмици, заявиха от Реал Сосиедад.

Въз основа на тези резултати лекарите ще решат дали да поискат повече тестове или ще бъдат взети по-категорични терапевтични решения.

Сангаи може да продължи нормалния си живот, макар и без физически усилия, така че не е определен срок за връщане към нормална дейност.

Неговите съотборници му дадоха жест на подкрепа и почит вчера, когато след целта на вратовръзката в Купата срещу Келта, голмайсторът Хуанми показа ризата с номер 23 и името на Сангаи.

Играч от Примера дивисион получи инсулт на 23 години