Единствената интрига в Примера дивисион остана за седмата позиция, която е последната, даваща право на участие в Лига Европа следващия сезон. И в прекия сблъсък за нея между Хетафе и Жирона нямаше победител. 

Двата тима завършиха наравно 1:1 в предградията на Мадрид и това може да отвори нов шанс пред Севиля да си я върне, когато изиграе отложения си мач с Реал Мадрид след десет дни на "Санчес Писхуан". 

Иначе Хетафе може да съжалява повече за изпуснатия успех, защото изпусна дузпа след почивката, макар че вече беше с десет души на терена. В крайна сметка победител в тази напечена битка нямаше. 

А на "Колисеум Алфонсо Перес" нещата започнаха перфектно за домакините. Те поведоха още в 18-та минута, като Амат Диедиу беше точен. Тогава Анхел Родригес проби в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, защитник на Жирона изчисти нескопосано на крака на непокрития на далечната греда Диедиу и той на празна врата вкара. 

Малко след това Анхел изпусна да вкара и втори гол за Хетафе, преди да дойде развръзката в края на полувремето. В 43-та минута Дамиан Суарес влезе грубо в краката на съперник и получи директен червен картон, а Жирона - дузпа. От 11-те метра Кристиан Стуани беше точен за 1:1. 

Така почивката дойде при равенство, а малко след подновяването на играта и мадридчани получиха дузпа. Това се случи в 58-та минута, когато Бернардо Еспиноса задържа противник в наказателното поле. От 11-те метра Хорхе Молина подходи несериозно и не можа да се разпише. 

След това Жирона имаше два шанса да измъкне победата, но ударите на Пабло Мафео и Порту минаха на сантиметри от гредите и голове така и не се получиха. В 89-та минута пък Хорхе Молина от Хетафе тресна горната греда и всичко приключи без победител. 

След тази развръзка тимът от мадридските предградия временно излезе на седмата позиция с 49 точки, с една повече от Севиля, но андалусийците имат мач по-малко. Жирона е девети с 48 точки, с колкото са и севилци.