Виляреал е замесен в борбата за оцеляване в Ла Лига, което е нещо нехарактерно за отбора през последните години. Освен това „жълтата подводница“ е и участник на четвъртфиналната фаза на Лига Европа. Над всички в състава на Виляреал изпъква нигерийският талант Самюел Чуквуезе. Нападателят се превърна в основното офанзивно оръжие на „подводницата“. Надеждите на отбора за запазване на елитния си статут са свързани с 19-годишния футболист.

Чуквуезе е последното стойностно откритие на жълтата фабрика. Той пристига в школата на Виляреал през 2017 година, когато е само на 17 години. Испанският клуб брои 500 хиляди евро за него на нигерийската футболна академия Даймънд.

След само две години и бързо преминаване от юношите и втория отбор на Виляреал, той вече е част от Примера дивисион.  

Чуквуезе е четвъртият най-млад футболист, който е вкарал гол в Ла Лига през този сезон. Той бе отличен с наградата за „Най-добър млад футболист“ на Нигерия през 2018 година.

Нигерийският нападател вече е оценяван на 40 милиона евро, каквато е освобождаващата клауза, която е записана в неговия договор. Виляреал вече работи по подписването на нов контракт с по-добри параметри и по-голяма откупна клауза.

Виляреал е готов да се бори, за да запази своето ново бижу, въпреки големия интерес към него от страна на отборите от Висшата лига и Ла Лига.

Спасяването на Виляреал в Примера дивисион зависи изключително много от представянето на Чуквуезе до края на сезона. И не забравяйте, че „жълтата подводница“ не е казала своята заключителна дума и в Лига Европа.