Шефът на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо потвърди, че Жулен Лопетеги ще изведе „белите“ в Ел Класико срещу Барселона в края на седмицата. Мачът от десетия кръг на Ла Лига е на 28 октомври от 17:15 часа на стадион „Камп Ноу“.  

Припомняме, че в изминалите дни имаше редица слухове, че испанският гранд ще се раздели с Лопетеги. Причината са слабите резултати на тима, който в пет мача нямаше успех. След двубоя с Виктория Пилзен в групите на турнира на богатите Реал взе глътка въздух с успех от 2:1.

„Отново бе мъчно, защото създадохме много положения. Спечелихме с 2:1, но успехът ни можеше да бъде много по-изразителен. Все пак победата бе важна“, анализира Бутрагеньо успеха над Пилзен.

Реал Мадрид срещу Виктория Пилзен

източник: Gulliver/Getty Images

Запитан за състоянието на Марсело, който получи травма в края, шефът каза: „Все още не знаме какво му е. Лекарите тепърва ще установяват“.

На въпрос дали е възможна треньорска смяна преди Ел Класико срещу Барселона в Ла Лига, или Жулен Лопетелги ще изведе „кралете” на „Камп Ноу“, Бутрагеньо отсече: „Да, Лопетеги ще изведе тима. В тази ситуация е нужно да запазим спокойствие и да вярваме на играчите. Мачът в неделя е много мотивиращ и ще се подготвяме, както всеки път. Това е футболът. Чуваме всякакви слухове, но подхождаме с оптимизъм“.

Моуриньо: Аз в Реал? Щастлив съм в Юнайтед

Феновете на Реал обвиняват Перес повече от Лопетеги за кризата