Реал Мадрид прекъсна черната серия от пет мача без победа, като отново усети вкуса на успеха. На своя „Сантиаги Бернабеу“, „белите“ се наложиха с 2:1 над Виктория Пилзен в мач от третия кръг на Група G на Шампионската лига. Попаденията за действащия носител на Купата с големите уши вкараха Карим Бензема и Марсело. Патрик Хрушовски намали за чехите.

Като титуляр за Виктория започна бившият халф на Левски Роман Прохазка, който бе на терена до 65-ата минута.

Победата на „белия балет“ можеше да е и по-изразителна, ако удар на капитана Серхио Рамос още в началото на мача не бе срещнал гредата. Иначе момчетата на Лопетеги имаха колебливи моменти в срещата, а гостите създадоха своите чисти положения, от които обаче реализираха само едно. 

Лошата вест за испанския гранд при все гостуването на Барселона в Ла Лига през уикенда, бе, че Марсело се контузи в края мача. 

Реал Мадрид започна изключително активно, като още в петата минута „белите“ имаха превъзходна възможност да поведат, но късметът покри чехите. Серхио Рамос нацели десния стълб след центриране от корнер, отклонявайки с глава.

Пилзен отвърна в 11-ата минута, когато Милан Петржела получи прецизно подаване в наказателното поле, намери пространство пред себе си да стреля, но Кейлор Навас направи отлично спасяване. Последва добавка отстрана на чехите, но на косъм от десния стълб на мадридската врата.

Още в ответната атака „лос бланкос“ поведоха. Лукас проби отдясно по атаката, а Карим Бензема от границата на вратарското поле засече с глава за 1:0.

Френският нападател излезе отново на стрелкова позиция в 31-ата минута, но отблизо не успя да се нагласи да стреля добре и Алеш Хрушка улови. Две минути по-късно Гарет Бейл вкара топката в мрежата, но гол не бе зачетен заради маркирана преди това засада.

В 35-ата минута Иско пропиля добра възможност, като изстрелът му мина на сантиметри встрани от рамката. Същият играч изтормози отново отбраната на гостите в 38-ата минута. След центриране от корнер, полузащитникът засече с глава, но Хрушка изпъкна с превъзходно спасяване.

Първото полувреме приключи с положение пред вратата на Кралския клуб. Радим Резник намери с перфектен пас Хрошовски. Ударът на последния обаче прелетя над вратата.

Същевременно вторите 45 минути започнаха в опасност в наказателното поле на „белите“. Михаел Кръменчик центрира, а Милан Хавел успя да стреля, но встрани от левия стълб.

Първата си по-сериозна атака на Реал Мадрид след подновяването на играта бе ознаменувана с гол. В 56-ата минута Марсело центрира в наказателното поле, но бранител изби. Така Гарет Бейл овладя, а след това чукна наляво към левия бек. Бразилецът овладя майсторски и след като стигна до границата на вратарското поле с прецизен удар покачи на 2:0.

Момчетата на Жулен Лопетеги упражниха натиск, а в 70-ата минута Бензема остана очи в очи с Хрушка. Стражът на Пилзен обаче демонстрира котешки рефлекс и изби летящата към десния му ъгъл топка.  Минута след това французинът вкара, но попадението не бе зачетено заради маркираната преди това засада. „Белите“ имаха сериозни протести спрямо това реферско решение, които обаче не бяха уважени.

Играчите на Виктория стигнаха до попадение в 79-ата минута. Алеш Чермак комбинира с Хрошовски, който успя да насочи топката в долния ляв ъгъл на Навас за крайното 1:2.

Междувременно в другия мач от същата група Рома разнищи палача на Реал Мадрид – ЦСКА Москва. „Вълците“ надделяха класически с 3:0 с голове на Един Джеко, който бе точен на два пъти, Ченгиз Юндер.

„Армейците“ бяха по-активният състав след първия съдийски сигнал. Московчани спретнаха две добри атаки до 11-ата минута. Първо Фьодор Чалов стреля от границата на наказателното поле, но Робин Олсен спаси безпроблемно. След това Никола Влашич  опита късмета си, но Олсен отново успя да отрази.

Домакините застрашиха съперниковата вратата в 23-ата минута. Римляните си спечелиха корнер, а след неговото изпълнение Даниеле де Роси се извиси над всички и с глава отклони, но вратарят изби в нов корнер, от който не произлезе нищо.

Нулевото реми бе нарушено в 30-ата минута, когато след многоходова атака Лоренцо Пелегрини намери много добре връхлетелия отдясно Един Джеко, който реализира на опразнена врата, тъй като Илия Помазун бе излязъл да блокира Пелегрини.

9 минути след това Влашич опита късмета си от дистанция, но Олсен отново отказа руските опити.

Gulliver/Getty Images
10 снимки

Две минути преди края на редовното време на първата част домакините удвоиха аванса си. Стефан Ел Шарауи  комбинира с Един Джеко, който покачи на 2:0.

През вторите 45 минути домакините оформиха класиката. При центриране в наказателното поле в 50-ата минута, Един Джеко с глава свали към Юндер, който направи 3:0.

В 58-ата минута московчани вкараха топката в мрежата чрез Кирил Набабкин, но преди това имаше маркирана засада.

В заключителните 20-ина минута Рома бе абсолютен господар на терена. Ченгиз Юндер центрира от корнер в 73-ата минута, а Един Джеко засече, но топката профуча на сантиметри от десния стълб.

В 87-ата минута Стефан ел Шарауи потърси изненада с хитър удар, но Помазун разгада намеренията му и пресече опасността. В 89-ата минута Константинос Манолас овладя след центриране от фаул, но Помазун отново се намеси решаващо. Именно вратарят на гостите бе в центъра на събитията и в добавеното време на двубоя, когато спаси нов коварен изстрел, този пък на Алесандро Флоренци.

При този развой в мачовете от Група G Реал Мадрид е начело с 6 точки, колкото има и Рома, който е втори заради загубата в прекия двубой с испанския колос. В класирането следват ЦСКА Москва с 4 точки и Пилзен с 1.

В четвъртия кръг на груповата фаза мадридският гранд е гост на Виктория, а Рома ще направи визита на „армейците“.