Отборите на Селта Виго и Атлетико Мадрид записаха равенство 1:1 в двубой от 35-и кръг на испанската Ла Лига. "Дюшекчиите" откриха още в първата минута и сякаш очакваха това да е напълно достатъчно, за да вземат максимума от срещата. В 49-ата минута обаче Брийс Мендес развали плановете им и възстанови равенството, което до края на срещата остана непроменено. 

Мачът започна повече от добре за Атлетико, който откри резултата с гол от съблекалнята. Анхел Кореа подаде пас като по конец на Алваро Мората, за когото остана лесната задача да чукне топката в празната врата. 

С това обаче всичко любопитно в играта на Атлетико приключи. В края на първата част Селта опита да възстанови равенството, но ударът на Брийс Мендес премина на сантиметри от вратата. 

Getty Images
7 снимки

В крайна сметка, само 4 минути след подновяването на играта Мендес центрира за Франсиско Пейнадо, който с бърз шут матира Ян Облак и го принуди да вади топката от мрежата си. 

В 58-ата отново Мендес бе в основата на шансовете за домакините. Все пак футболистът стреля не лошо от движение, но опитът му бе отразен от Облак.

Малко по-късно Санти Мина също насочи топката към вратата на стража на "дюшекчиите", който обаче отново се намеси решително и опази вратата си. 

В края на срещата играчите на домакините имаха претенции за игра с ръка на противника, но въпреки множеството им молби реферът Хосе Санчес и преглед с ВАР подмина ситуацията. 


Така Селта се изкачи до 15-ото място в класирането и вече диша малко по-спокойно, а Атлетико Мадрид остава на 10 точки от втория Барселона.