Даниел Алвеш заяви, че сърцето му и Лионел Меси са го накарали да вземе решението да остане в Барселона и да продължи договора си с клуба.

Бразилецът се обвърза с нов договор с каталунците до лятото на 2017 година, като има опция за продължаването на контракта с още един сезон.

„Както казах по време на празненствата, аз останах в отбора, в който се чувствам желан. Имах съмнения, но в най-важния момент получих необходимите доказателства и взех решението да остана“, сподели 32-годишният футболист.

„Любовта, която феновете ми засвидетелстваха по време на празненствата бяха една от причините да остана на „Камп Ноу“. Не съм във лоши взаимоотношения с президента“, добави бразилецът.

„Разговорите с Лионел Меси и Луис Енрике също ме убедиха да взема това мое крайно решение. Меси ми каза: „Дани остани. Къде ще се чувстваш по-щастлив от тук?“. Двамата много дълго време говорихме. Луис Енрике също ми каза, че иска да остана част от Барселона. През миналата година той ме увери, че ще се наслаждаваме на един силен сезон. Това стана факт след последния съдийски сигнал на финала в Берлин. Най-важното обаче е, че сърцето ми искаше да остана в Барселона“, каза още Даниел Алвеш.