Пореден трагичен случай със смърт на футболист в последните седмици. След като преждевременно починаха капитанът на Фиорентина Давиде Астори и юношата на Тур Томас Родригес, същата съдба покоси и 24-годишният Дамантанг Камара, нападател на аматьорския Берлинер СК. Той е умрял по време на тренировка на своя отбор.

"Всичко е под контрол, тренер. Знам, че играя на собствен риск. Но искам непременно да играя, обичам футбола".

С тези думи Камара е отговарял на загрижените въпроси на треньора Волфганг Зандхове за своето здравословно състояние. Само че малко след началото на тренировката на отбора Дамантанг умира от сърдечен удар.

Трагичният инцидент се случва във вторник вечер, когато играчите загряват. "Изведнъж някой извика 'Дами припадна'. Всички се затичахме. Той дишаше тежко. Поставихме го в стабилна позиция, реанимирахме го и викнахме спешна помощ. Той едва дишаше, когато линейката го взе", разказва треньорът.

За съжаление лекарите неуспешно се опитват да го върнат към живота. "Това е най-ужасното, което съм виждал в живота си. Не можах да спя и минута", сподели треньорът.

Самият Камара е бил наясно, че има проблеми със сърцето. На 4 юли 2014 той припада в мач за Купата на Берлин с Виктория 1889. Лекарите са на мнение, че втори такъв случай може да бъде фатален. Камара приключва с кариерата си в Четвърта лига и започва обучение за физиотерапевт.

Страстта обаче надделява и през 2017-а той подновява кариерата си на аматьорско ниво. Тогава споделя пред "Берлинер Цайтунг": "Лекарите ми направиха много изследвания, резултатите са добри. Спортът не ми е забранен. Само ме съветват да не го практикувам."

Оттогава насам Камара е имал припадъци и съотборници, и треньори го съветват да спре да играе. Заради проблемите той тренира по-леко от останалите, но продължава да играе любимия спорт. До фаталната тренировка, след която един отбор остава без своя любим футболист, а едно двегодишно момче без своя баща.