Германия се изправя срещу Швейцария в последния си мач от група А на UEFA EURO 2024. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа на "Дойче Банк Парк" във Франкфурт. Срещата можете да гледате на живо с картина по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg.

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман до момента записаха две победи - 5:1 над Шотландия и 2:0 над Унгария. Тимът е лидер в групата, като дори равенство ще му позволи да запази първото си място. Германците обаче са амбицирани за нов успех, с който да зарадват феновете в страната, където се провежда турнира и да влязат в елиминациите по възможно най-добрия начин. 

Нагелсман сподели, че няма да пази футболистите, които са застрашени от наказание. И в двата мача до момента той стартира с един и същ състав и ще е интересно дали тази тенденция ще се запази. 

Швейцария е втори в групата с 4 точки. "Кръстоносците" стартираха с победа с 3:1 над Унгария, а след това завършиха наравно 1:1 с Шотландия. Отборът на Мурат Якин до голяма степен си е осигурил място в следващата фаза, но днес ще се опита да срази домакина на турнира, като по този начин ще спечели групата си. 

Трима футболисти в състава на швейцарците са под въпрос за срещата - Фабиан Шер, Денис Закария и Стивън Цубер. За участието им в мача тази вечер ще се решава в последния момент. Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, който отбеляза първия гол за "кръстоносците" на турнира, не игра срещу Шотландия, но се очаква да запише минути на терена тази вечер. 

Главен съдия на двубоя е Даниеле Орсато.