Борусия Дортмунд няма да допусне продажба на нито един „ключов състезател” през януарския трансферен прозорец. В това увери спортният директор на клуба Михаел Цорк.

До голяма степен изявлението му беше предизвикано с нестихващия интерес към крилото на „жълто-черните” Кристиан Пулишич, който попада в полезрението на един куп европейски грандове.

Очевидно в Дортмунд са категорично против нарушаването на хармонията в добре смазаната машина на треньора Люсиен Фавр. Борусия е лидер в Бундеслигата с 36 точки след 14 кръга, като е на 7 пред втория Борусия Мьонхенгладбах. Във вторник вечер „пчеличките” изпратиха и много успешна кампания в груповата фаза на Лига Европа, където завършиха като лидер в А, при това с най-здравата защита от всички тимове (само 2 инкасирани гола в 6-те мача).

Всичко това поставя клуба в изключително добра позиция, особено ако ненадейно се появи оферта за някой от водещите асове. „Ние няма да продадем нито един играч през зимата, който е ключов за постигането на нашите спортни цели. Това се подразбира”, коментира Цорк пред „Билд”. „Към момента така стоят фактите.”

„Със сигурност очаквам Кристиан Пулишич да продължи да носи екипа на Борусия Дортмунд и през февруари”, добави Цорк.