Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов беше доволен след победата с 3:2 (2:0) над Холандия в Амстердам в първия мач на Бундестима от европейските квалификации.

"През първото полувреме играхме наистина много, много добре. Напълно контролирахме мача. Действахме отлично в нападение и абсолютно заслужено взехме преднина. През първото полувреме просто бяхме класа.

След почивката имахме някои проблеми, допуснахме изравняване, но не загубихме вярата, че можем да стигнем до победата. С добра атака в края решихме нещата в наша полза. Може би в този мач имахме и нужния късмет, който ни липсваше напоследък.

Победа в Холандия за старт на квалификациите е отличен резултат, който ще ни помогне в борбата за класиране на Европейското първенство. От друга страна се видя, че имаме още доста работа пред нас. Контролирахме играта, но в един момент изпуснахме нещата. Но като цяло отборът т се бори грандиозно до последната минута, за което момчетата заслужават комплименти", коментира Льов./БТА