Футболистите на Борусия Дортмунд бяха освиркани по време на Общото събрание на клуба днес. Част от играчите присъстваха на сбирката и бяха посрещнати както с ръкопляскания, така и с обиди. Привържениците са разочаровани от слабите резултати на отбора в Бундеслигата. В петък “жълто-черните” бяха на косъм да загубят у дома от последния в класирането Падерборн 07 (3:3), а преди това бяха разбити от Байерн Мюнхен.

Изпълнителният директор - Ханс-Йоахим Ватцке признава за проблемите в играта, но не приема лошото държание на част от запалянковците.

“Всеки, който твърди, че е фен на Борусия, но в същото време празнува при головете на съперника, няма място при нас и трябва да се маха”, заяви босът.

След това той директно се обърна към играчите:

“Ние сме Борусия Дортмунд, трябва да осъзнаете това. Стягайте се. Старайте се да показвате това, което се очаква от футболист на клуба.”, каза той.

Ватцке потвърди, че на този етап Люсиен Фавър няма да бъде освобождаван от треньорския пост, но бъдещето му зависи от следващите няколко мача, като шефът акцентира на предстоящите през новата седмица сблъсъци с Барселона и Херта Берлин.