Олимпик Лион нанесе първа шампионатна загуба за сезона на Пари Сен Жермен, след спечели с 2:1 дербито на 23-тия кръг в Лига 1.

Играчите на Бруно Женесио се оказаха рано в ролята на догонващи, но успяха да направят пълен обрат и да покажат, че шампионите не са непобедими.

Анхел ди Мария изведе ПСЖ напред в резултата в седмата минута, когато завърши подаване на Юлиан Дракслер.
Голът обаче не уплаши домакините и в следващите минути те създадоха няколко много интересни положиния пред вратата на Алфонс Ареола и като по чудо нито едно от тях не се превърна в гол.

Изравняването на резултата все пак стана факт в 33-тата минута, когато Муса Дембеле засече с глава центриране на Лео Дюбоа.

Решаващият момент в мача дойде в началото на второто полувреме, когато Лион получи право да изпълни дузпа за нарушение на Тиаго Силва срещу Дембеле. Зад топката застана Набил Фекир, който реализира за 2:1 в 47-ата минута на срещата.

В оставащите повече от 40 минути двата отбора продължиха да търсят още голове, като за разлика от първото полувреме, сега канонадата от удари бе към вратата на домакините. Нов гол обаче не падна и така Лион постигна ценен успех, който отново доближи "хлапетата" на три точки от втората позиция.

В подреждането в Лига 1 води Пари Сен Жермен с 56 точки от 21 мача, пред Лил с 46 точки и Олимпик Лион с 43 точки.